Clew bindingen

Het verhaal achter Clew bindingen

Het Duitse bedrijf achter Clew bindingen is gespecialiseerd in het ontwerpem en produceren van hoogwaardige en comfortabele snowboard bindingen. Clew Snowboarder, zoals het bedrijf achter Clew bindingen heet is opgericht door een groep enthousiaste snowboarders die gepassioneerd waren het verbeteren van de snowboard ervaring van rijders van ieder niveau.

In de begin jaren van 2000 begon de groep snowboarders te experimenteren met nieuwe bindingen en technologieën die het snowboarden voor goed zou veranderen. In die tijd werden de meeste snowboard bindingen ontworpen op traditionele wijze. Dus met een baseplate, highback en straps. Voor sommige rijders is en blijft het iedere keer weer een gestuntel om de bindingen keer op keer goed vast te strappen.

De Clew snowboard bindingen kregen al snel een reputatie voor hun innovatieve technologie en hoogwaardige productie. De handige step-in bindingen werden met enthousiasme omarmd door snowboarders van alle niveaus. Het bedrijf is door de jaren heen blijven evolueren en hun bindingen blijven verbeteren, met nieuwe materialen en design features om comfort, prestaties en duurzaamheid te verbeteren.

De voordelen van Clew bindingen

Clew bindingen, ook bekend als step-in bindingen, zijn een innovatieve en opkomende technologie in de snowboardwereld. Ze bieden verschillende voordelen ten opzichte van traditionele strap bindingen en hebben de potentie om het snowboarden toegankelijker en gemakkelijker te maken voor zowel beginners als ervaren rijders.

  1. Snel en Gemakkelijk In- en Uitstappen: Het grootste voordeel van Clew bindingen is het gemak van in- en uitstappen. Met Clew bindingen hoef je niet langer je voeten in en uit de straps te friemelen. Je kunt gewoon in je bindingen stappen en ze vergrendelen met een eenvoudige beweging. Dit bespaart kostbare tijd en maakt het gemakkelijk om snel op je board te stappen en van de berg af te gaan.

  2. Veiligheid en Betrouwbaarheid: Clew bindingen zijn ontworpen met veiligheid en betrouwbaarheid in gedachten. Ze zijn voorzien van stevige en duurzame vergrendelingsmechanismen om ervoor te zorgen dat je voeten stevig op het board blijven tijdens het rijden. Dit minimaliseert het risico op onbedoelde valpartijen en vergroot het vertrouwen van de rijder.

  3. Nauwkeurige Pasvorm: Clew bindingen bieden een nauwkeurige pasvorm die specifiek is afgestemd op de vorm van je snowboardlaarzen. Dit zorgt voor een betere controle en responsiviteit tijdens het rijden. Bovendien kunnen sommige Clew bindingen individueel worden aangepast aan de voorkeuren van de rijder voor een nog betere pasvorm en prestatie.

  4. Compatibiliteit: Clew bindingen zijn ontworpen om compatibel te zijn met zowel traditionele 4x4 insert patronen als de modernere Channel systemen die sommige snowboardmerken gebruiken. Dit betekent dat je Clew bindingen op de meeste snowboardmodellen kunt monteren, wat handig is als je van board wilt wisselen of verschillende boards hebt.

  5. Gemakkelijke Verstelling: Clew bindingen kunnen vaak snel en gemakkelijk worden aangepast aan verschillende schoenmaten en voorkeuren van de rijder. Dit maakt het delen van je snowboard met vrienden en familie een stuk eenvoudiger, omdat je de bindingen snel kunt aanpassen aan hun schoenmaten.

Hoewel Clew bindingen veel voordelen bieden, is het belangrijk op te merken dat elke rijder verschillend is en de keuze van bindingen persoonlijk is. Sommige ervaren snowboarders geven nog steeds de voorkeur aan traditionele strap bindingen vanwege hun vertrouwdheid en aanpasbaarheid. Het beste is om verschillende soorten bindingen uit te proberen en te ontdekken welke het beste bij jouw rijstijl en voorkeuren past.

Clew bindings

Clew bindingen voor dames en heren

Clew bindingen zijn er voor dames en heren. Het merk maakt geen onderscheid tussen beide. Enkel de juiste maat is van belang. Kijk daarom goed welke maat Clew binding je nodig hebt. Een te grote of te kleine binding heeft invloed op de prestaties en kan de dag op de piste maken of kraken. 

Hieronder de maattabel om de juiste maat te bepalen.

Clew bindingen maattabel

Zijn clew bindingen ook geschikt voor gevorderden?

Ja, Clew bindingen zijn zeker ook geschikt voor gevorderde snowboarders. Hoewel Clew bindingen vaak worden geassocieerd met beginners vanwege hun eenvoudige instapmechanisme, hebben ze ook veel te bieden aan gevorderde rijders.

Het gemak van in- en uitstappen van Clew bindingen kan vooral handig zijn voor gevorderde rijders tijdens het snowboarden in uitdagende terreinen en backcountry-omstandigheden. Het stelt hen in staat om snel hun bindingen aan te passen, bijvoorbeeld wanneer ze hun snowboard moeten losmaken om door een lastige passage te lopen.

Bovendien bieden Clew bindingen nauwkeurige pasvorm en responsiviteit, wat essentieel is voor gevorderde snowboarders die technische manoeuvres en snelle bochten willen maken. Het vergrendelingssysteem zorgt ervoor dat de bindingen veilig en stevig op het board blijven, wat zorgt voor een betere controle en precisie.

Kortom, Clew bindingen zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderde snowboarders, omdat ze het comfort, de prestaties en het gemak bieden dat nodig is voor een geweldige snowboardervaring, ongeacht het niveau van de rijder

Clew bindingen kopen

Op zoek naar Clew bindingen om op je snowboard te monteren? Dan bij je bij Snowboards.nl aan het juiste adres. Je bestelt Clew snowboard bindingen makkelijk en snel online. Wil je de bindingen in het echt bekijken of wil je meer advies? Kom dan langs in onze snowboardshop om onze gehele collectie snowboard bindingen te bekijken.

clew bindingen