Carving snowboards

  • Gratis verzenden vanaf € 49.95
  • Bestel voor 15:00 uur = dezelfde dag verzonden
  •  #1 In Snowboards
  • Al je favoriete merken onder een dak

Veelgestelde vragen

Welkom in de prachtige wereld van snowboarden! We helpen je graag bij het maken van de juiste keuze uit verschillende snowboards, boots, bindingen en andere snowboard-gerelateerde artikelen. Haal het meeste uit je volgende wintersporttrip met de snowboarduitrusting die het beste bij jou past!

Arno

Snowboard expert

Wat is een carve snowboard? plus-icon

Een carve snowboard is een type snowboard dat is ontworpen om scherpe en precieze bochten te maken op de piste. Het is specifiek bedoeld voor carving, waarbij snowboarders de randen van het snowboard in de sneeuw graven om bochten te maken met hoge snelheid en maximale grip.

Wat kost een carve snowboard? plus-icon

De prijs van een carve snowboard kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het merk, het model, de technologieën en de kwaliteit van het snowboard. Over het algemeen liggen de prijzen van carve snowboards in een breed prijsbereik, variërend van ongeveer 200 euro tot 1000 euro of meer.

Waarom kiezen voor een carve snowboard? plus-icon

Er zijn verschillende redenen waarom je zou kunnen kiezen voor een carve snowboard De belangrijkste redenen zijn als je graag wilt carven op hoge snelheden, als je op zoek bent naar stabiliteit en snelheid en een piste georiënteerde snowboarder bent.

Is het boarden op een carve snowboard moeilijk? plus-icon

Het rijden op een carve snowboard kan uitdagend zijn, vooral als je nieuw bent in het carven of als je gewend bent aan een ander type snowboard. Het vergt een zekere mate van techniek, balans en controle om effectief te kunnen carven op een carve snowboard.

Carver snowboard kopen

Wanneer je de basis techniek van het snowboarden onder de knie hebt is leren carven een goede volgende stap. Carving houdt in dat de staalkant van je snowboard door de sneeuw snijdt zonder af te remmen. Het is leuk om te oefenen en het ziet er ook nog eens mooi uit! Vooral wanneer je op snelheid wilt boarden is carven belangrijk. Door goed te carven ga je sneller en je hebt meer controle. Om goed te kunnen carven heb je een geschikt carver snowboard nodig.

Wat is een goed carving snowboard?

Een goed snowboard om mee te carven moet de volgende eigenschappen bezitten:

  • De juiste breedte
  • Goede kantengrip
  • De juiste sidecut radius
  • Camber snowboard
  • Diretional shape

Belangrijk is dat het carving snowboard breed genoeg is om te kunnen carven. Wanneer je te ver met je tenen over de rand van het snowboard steekt raak je de grond waardoor je grip verliest. Dus bepaal of je standaard breedte, een mid-wide of een wide snowboard nodig hebt.

Tegenwoordig hebben de meeste merken extra eigenschappen aan de staalkant toegevoegd om te zorgen voor extra grip. Lib Tech snowboards hebben bijvoorbeeld Magne-Traction. Deze golvende staalkant snijdt door de sneeuw al kartelmes door brood.

carve snowboard

Voordelen carve snowboard

Een carve snowboard biedt tal van voordelen voor rijders die op zoek zijn naar ultieme precisie en controle op de piste. Met een carve board kunnen snowboarders scherpe en vloeiende bochten maken, waardoor ze het gevoel van surfen op sneeuw krijgen. Het specifieke ontwerp met een smal midden en bredere uiteinden zorgt voor maximale grip en stabiliteit bij hoge snelheden, terwijl de zijdelingse krachten worden geminimaliseerd. Door de betere kantengrip kunnen rijders dieper in de bochten duiken en strakkere lijnen volgen. Dit resulteert in een verhoogd niveau van plezier en vertrouwen, waardoor het carve snowboard een favoriete keuze is voor gevorderde en expert snowboarders op goed geprepareerde pistes.

 

 

Brede en korte carving snowboards

De straal van een cirkel die het board kan maken wordt de sidecut radius genoemd. Hoe korter de straal hoe korter het snowboard kan carven. Je ziet steeds meer brede en korte carving snowboards met een korte radius terug in de collecties van de meeste snowboardmerken. Deze snowboards zijn ideaal om korte bochten te carven. Enkele voorbeelden hiervan zin de Jones StratosThe Boards Company Delta en de Bataleon Partywave.

carving snowboard

Een carve snowboard moet stijf en stabiel zijn

Carve snowboards moeten stabiel zijn maar wel goed kunnen flexen. Stijf maar toch een goede flex wordt gecreëerd door het toevoegen van bijvoorbeeld carbon in de kern van het carver snowboard. Een belangrijke eigenschap van carbon is dat het buigzaam is maar snel terug in zijn originele vorm schiet.

Ook het type vorm is van belang om goed te kunnen carven. De meeste goede carving snowboards hebben dan ook een directional shape. De snowboards hebben een lange nose en een korte stijve tail. Daarnaast is de nose breder waardoor het board heel scherp wil draaien om gaat wanneer je het board op zijn kant zet. Dit betekent echter niet dat je met een directional twin snowboard of een true twin snowboard niet kan carven. Hoewel deze boards puur voor het carven wat minder geschikt zijn, hebben ook deze snowboards een staalkant waarmee (met de juiste technische vaardigheid) ook redelijke carve bochten kunnen worden gemaakt.

Carve snowboard online shoppen bij Snowboards.nl

Jouw nieuwe carving snowboard bestel je veilig en snel op Snowboards.nl. Ben je er nog niet helemaal uit welk snowboard het beste bij jouw wensen past? Laat jezelf dan informeren over onze verschillende carving snowboards, All mountain snowboards, freestyle en freeride snowboards in onze winkel! Bewonder dan gelijk onze collectie Dames snowboards en Heren snowboards in het echt.