Nidecker

Het verhaal achter Nidecker

Nidecker is een toonaangevend bedrijf dat bekend staat om zijn hoogwaardige snowboards, bindingen, snowboardschoenen en andere wintersportproducten. Het bedrijf heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1887, toen de broers Henri en Cie Nidecker een werkplaats openden in La Tour-de-Peilz, Zwitserland, om houten wielen voor koetsen te maken. In de jaren 1950 stapte het bedrijf over op het maken van houten ski's en in de jaren 1980 zetten ze hun expertise voort in het ontwerpen en produceren van snowboards.

nidecker

Sindsdien is Nidecker uitgegroeid tot een van de meest gerespecteerde en gewaardeerde merken in de wintersportindustrie. Het bedrijf is trots op zijn Zwitserse erfgoed en heeft een sterke toewijding aan vakmanschap, kwaliteit en innovatie. Hun team van ingenieurs en ontwerpers werkt nauw samen met professionele snowboarders om de beste producten te creëren die prestaties, duurzaamheid en stijl combineren.

Een van de meest opvallende kenmerken van Nidecker is hun gebruik van geavanceerde technologieën en materialen. Ze zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om de prestaties van hun snowboards te verbeteren en werken met hoogwaardige materialen zoals carbon, Kevlar en andere composieten om lichte, responsieve en duurzame boards te creëren.

nidecker

Nidecker heeft de focus op duurzaam

Daarnaast heeft Nidecker een sterke focus op duurzaamheid en milieubewustzijn. Het bedrijf streeft ernaar om hun ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden en gebruikt milieuvriendelijke materialen en productiemethoden waar mogelijk. Ze zijn trots op hun samenwerking met organisaties zoals Protect Our Winters, die zich inzetten voor het behoud van de winteromgeving en de strijd tegen klimaatverandering.
Nidecker biedt een breed scala aan snowboards voor verschillende disciplines en niveaus van snowboarders. Of je nu een beginnende snowboarder bent die op zoek is naar een gemakkelijk te rijden board of een ervaren rijder die op zoek is naar een high-performance freestyle of freeride board, Nidecker heeft voor elk wat wils.
Naast snowboards produceert Nidecker ook hoogwaardige bindingen en snowboarduitrusting. Hun bindingen zijn ontworpen met dezelfde aandacht voor detail en technologie als hun snowboards, waardoor snowboarders de beste prestaties en controle op de berg krijgen.
In de loop der jaren heeft Nidecker talloze prijzen en erkenningen ontvangen voor hun innovatieve ontwerpen en producten. Ze blijven streven naar perfectie in hun vakgebied en hun passie voor snowboarden drijft hen om steeds weer te innoveren en grenzen te verleggen.
Kortom, het bedrijf achter Nidecker heeft een rijke geschiedenis in de wintersportindustrie en blijft een pionier op het gebied van snowboardtechnologie en -ontwerp. Met hun focus op vakmanschap, kwaliteit, duurzaamheid en innovatie blijft Nidecker een favoriet merk onder snowboarders over de hele wereld.