XION

Alles over Xion Protectie

Ooit lazen twee Nederlandse stuntmannen een artikel in een wetenschappelijk tijdschrift over een nieuw 'slim' polymeer genaamd D3O®. Ze zagen onmiddellijk het potentieel om bestaande stijve en lompe stootbeschermingsmiddelen te vervangen door een flexibele oplossing met een laag profiel. Ze name het vliegtuig om het bedrijf achter deze uitvinding te ontmoeten. Nu is het geschiedenis, maar zo begon hun reis wat nu Xion Protectie heet.

xion protective wear

Xion Protective Gear

Na jaren van testen en verbeteren werd het merk XION® Protective Gear geboren. Tijdens het ontwerpproces kreeg Xion enorme steun van collega-stuntprofessionals en atleten. In de geschiedenis van het bedrijf waren zij ook de eersten die de beschermende onderkleding droegen en het woord over het nieuwe en revolutionaire product verspreidden.

Veel van de stuntmensen doen ook aan (extreme) sporten. Daardoor kreeg het verhaal van het nieuwe merk Xion ProtectiveWear een wending die de oprichters zelf nooit hadden verwacht. Ze kregen verzoeken van atleten uit de hele wereld om de uitrusting ook aan hen te leveren.
Simon: "De wintersportmarkt" was voor ons plots de hotste markt. Bescherming is altijd ondergeschikt aan wat mensen doen. Ze moeten het dragen, maar doen het liever niet. Dus, als het comfortabel is en je merkt niet dat je het draagt en het beperkt je niet in je bewegingen, dan zijn de meeste mensen erg blij. Dat is ons gelukt en veel sporters kiezen nu voor XION Protective Wear®".

 

Snowboard protectie met D30 van Xion

Snowboard protectie produceten van Xion worden gevoed met en beschermd door D3O's baanbrekende schokbeschermingstechnologie. D3O is een pionier in de ontwikkeling van schokabsorberende 'slimme materialen'. Ze zijn uitzonderlijk in het bereiken van de hoogste bescherming met behoud van optimale flexibiliteit.

 

xion protectie

XION Protectie was een van de eersten die de gepatenteerde D3O-technologie toepaste in Ski- en snowboard protectie kleding. Deze vroege samenwerking heeft veel bijgedragen aan de creatie van innovatieve onderkleding, die gebaseerd is op zowel wetenschap als praktijkervaring. 

Hoe werkt D3O van Xion

Niets beschermt beter dan D3O®, dat de dunste en meest geavanceerde bescherming tegen stoten biedt. Ideaal dus voor snowboarders en skiërs. 

D3O® realiseert materialen door een combinatie van geavanceerde polymeerchemie en geavanceerd design. De materialen zijn zacht en flexibel, zonder afbreuk te doen aan het comfort. In vergelijking met standaard schuim reageren ze anders wanneer er kracht wordt uitgeoefend.

D3O® absorbeert en dissipeert energie tijdens een impact. Dit vermindert de hoeveelheid kracht die op uw lichaam wordt overgebracht en resulteert in minder schadelijke letsels in de beschermde gebieden die kunnen ontstaan na een val tijdens het snowboarden.

Xion Snowboard protectie

Of je nu beginner bent of al jaren ervaring hebt, goede snowboard protectie is een must. Xion Protectie is erg populair onder de fanatieke snowboarders en skiërs. Een van de grootste redenen waarom ze kiezen voor Xion Protectie is dat het nauwelijks zichtbaar is onder je snowboard- en skikleding. Dit komt door het intelligente materiaal D3O. Het materiaal is lekker soepel en vormt de lijnen van je lichaam.

Xion Protective Wear online kopen

Op zoek naar goede snowboard protectie. Dan ben je bij snowboards.nl aan het juiste adres. Wij hebben een grote collectie Xion Protective wear snowboard protectie. Van impact short tot rugbescherming. Bestel veilig en snel online of kom langs in onze shop om artikelen van Xion te bekijken of passen.

xion protective wear