Park bindingen

  • Gratis verzenden vanaf € 49.95
  • Bestel voor 15:00 uur = dezelfde dag verzonden
  •  #1 In Snowboards
  • Al je favoriete merken onder een dak

Veelgestelde vragen

Welkom in de prachtige wereld van snowboarden! We helpen je graag bij het maken van de juiste keuze uit verschillende snowboards, boots, bindingen en andere snowboard-gerelateerde artikelen. Haal het meeste uit je volgende wintersporttrip met de snowboarduitrusting die het beste bij jou past!

Arno

Snowboard expert

Wat zijn park snowboardbindingen en wat maakt ze anders dan andere typen bindingen? plus-icon

Park snowboardbindingen zijn specifiek ontworpen voor snowboarders die graag in het terreinpark rijden en tricks uitvoeren. Ze hebben meestal een zachtere flex voor meer speelsheid en bewegingsvrijheid tijdens het freestyle-rijden.

Wat zijn de belangrijkste kenmerken van park bindingen die geschikt zijn voor het uitvoeren van sprongen en tricks? plus-icon

Park bindingen hebben vaak een zachte flex voor meer pop en respons bij het uitvoeren van sprongen. Ze hebben ook comfortabele straps en verstelbare functies voor een nauwkeurige pasvorm en optimale controle.

Zijn park bindingen ook geschikt voor allmountain snowboarden? plus-icon

Ja, veel park bindingen zijn veelzijdig genoeg om ook te worden gebruikt voor allmountain snowboarden. Ze bieden een goede balans tussen speelsheid in het park en responsiviteit op de piste.

Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen park bindingen en freeride bindingen? plus-icon

Het belangrijkste verschil is de flexibiliteit. Park bindingen hebben meestal een zachtere flex voor speelsheid en pop, terwijl freeride bindingen een stijvere flex hebben voor meer stabiliteit bij off-piste rijden.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van park bindingen voor snowboarders die net beginnen met het leren van tricks in het park? plus-icon

Park bindingen met een zachtere flex en vergevingsgezindheid kunnen beginners helpen bij het aanleren van tricks, omdat ze gemakkelijker te beheersen zijn en meer speelsheid bieden.

Park snowboard bindingen kopen

Ben je al in het bezit van een park snowboard en zoek je nog een paar mooie park snowboard bindingen? Dan ben je bij Snowboards.nl aan het juiste adres. Wanneer je geregeld in het funpark te vinden bent, geen kicker uit de weg gaat en iedere rail mee wilt pakken, dan weet je dat je een echte park rijder bent. Snowboard bindingen die goed bij deze stijl passen zijn vaak lichter en flexibeler. Doordat ze lichter zijn zal het draaien in de lucht makkelijker gaan. Daarnaast zorgt de flexibiliteit dat je meer invloed kan uitoefenen op de binding om grabs uit te voeren. Wanneer je na een trick of sprong niet perfect landt, zal een soepelere high-back niet direct afstraffen.

Park bindingen voor beginners

De vergevingsgezindheid en de soepele high-back maken park bindingen ook uitermate geschikt voor de beginnende snowboarders. De softere flex van park bindingen helpen je te manoeuvreren op lagere snelheden. Daarnaast laten de bindingen het toe, met name door de lagere high-back, om rechterop te staan. Niet ieder foutje zal afgestraft worden in tegenstelling tot stijve freeride georiënteerde snowboard bindingen.

park bindingen

Waarop letten tijdens het kopen van park bindingen?

Bij het kopen van park bindingen is het belangrijk om op een aantal specifieke kenmerken te letten die essentieel zijn voor een optimale park-ervaring. Park bindingen zijn speciaal ontworpen voor snowboarders die zich willen richten op freestyle rijden en het uitvoeren van tricks in het snowpark. Hier zijn enkele belangrijke punten om in gedachten te houden tijdens het winkelen voor park bindingen:

  1. Flexibiliteit: Park bindingen moeten een zachte tot gemiddelde flexibiliteit hebben. Deze zachtere flexibiliteit geeft snowboarders de bewegingsvrijheid die nodig is om tricks uit te voeren en zich comfortabel te bewegen in het park.
  2. Asymmetrisch ontwerp: Veel park bindingen hebben een asymmetrisch ontwerp, met een asymmetrische highback. Dit zorgt voor een betere ondersteuning bij zijwaartse bewegingen en landingen, wat belangrijk is bij het uitvoeren van freestyle manoeuvres.
  3. Comfortabele straps: Park bindingen moeten voorzien zijn van comfortabele en goed passende straps. Dit zorgt ervoor dat de voeten stevig op hun plaats blijven, maar toch voldoende bewegingsvrijheid bieden voor het uitvoeren van tricks.
  4. Snel en eenvoudig verstelsysteem: In het park moeten snowboarders vaak hun bindingen aanpassen aan verschillende situaties. Een snel en eenvoudig verstelsysteem is daarom essentieel voor gemak en efficiëntie tijdens het rijden.

Door te letten op deze kenmerken, kun je de perfecte park bindingen vinden die bijdragen aan een geweldige freestyle-ervaring in het snowpark.

Park bindingen

park snowboard bindingen

Kan je met park bindingen freeriden?

Hoewel park bindingen zijn ontworpen voor freestyle rijden en het uitvoeren van tricks in het snowpark, kunnen ze ook worden gebruikt voor freeriden. Het is echter belangrijk om te begrijpen dat park bindingen en freeride bindingen enigszins verschillende eigenschappen hebben die van invloed kunnen zijn op je prestaties en ervaring tijdens het freeriden.

Park bindingen hebben over het algemeen een zachtere flex en een lichter gewicht, waardoor ze zeer geschikt zijn voor het uitvoeren van tricks en het maken van snelle bewegingen in het park. Deze flexibiliteit kan echter minder responsief zijn bij hoge snelheden en op ruwere terreinen, wat het freeriden kan beïnvloeden.

Freeride bindingen daarentegen hebben meestal een stijver ontwerp en bieden meer ondersteuning en responsiviteit, wat ze ideaal maakt voor het rijden op off-piste terreinen, in diepe sneeuw en bij hoge snelheden.

Hoewel je technisch gezien met park bindingen kunt freeriden, kan het zijn dat je niet dezelfde mate van stabiliteit en controle hebt als met specifieke freeride bindingen. Als je van plan bent om voornamelijk freeride-activiteiten te ondernemen, is het raadzaam om te investeren in bindingen die specifiek zijn ontworpen voor freeriden, omdat ze je een betere algehele ervaring zullen bieden op dergelijke terreinen.

Als je echter af en toe freeride-ritten wilt combineren met wat freestyle-plezier in het snowpark, kunnen park bindingen nog steeds een geschikte optie zijn. Het komt uiteindelijk neer op je persoonlijke voorkeur en rijstijl.

park  snowboard bindingen

De beste park snowboard bindingen

Regelmatig ontvangen we de vraag welke park snowboard bindingen het beste zijn. Het antwoord op de vraag is niet zo simpel. De beste park binding voor jou is de binding die het beste bij je past qua budget, maat en merkvoorkeur. In ons assortiment vind je de park bindingen van de beste merken van o.a. Clew, Bataleon, Union, Burton, Flow, Arbor, Bent Metal, Rome en Jones.

Park snowboard bindingen online bestellen

Nieuwe Park snowboard bindingen bestel je veilig en snel bij snowboards.nl. Je filtert makkelijk en snel op merk, maat en type zodat je razendsnel de beste binding vindt. Heb je meer informatie nodig? Of wil je de bindingen graag komen bekijken? Kom dan langs in onze snowboardshop. Naast gave freestyle snowboard bindingen en kan je bij ons uiteraard ook terecht voor mooi snowboards en goede snowboard schoenen. Je vind bij ons freestyle snowboardspark snowboardsall mountain snowboards, freeride snowboards en carving snowboards.