Sintered base snowboards

  •  #1 In Snowboards
  • Al je favoriete merken onder een dak
  • Bestel voor 15:00 uur = dezelfde dag verzonden
  • Gratis verzenden vanaf € 49.95

Veelgestelde vragen

Welkom in de prachtige wereld van snowboarden! We helpen je graag bij het maken van de juiste keuze uit verschillende snowboards, boots, bindingen en andere snowboard-gerelateerde artikelen. Haal het meeste uit je volgende wintersporttrip met de snowboarduitrusting die het beste bij jou past!

Arno

Snowboard expert

Wat is een sinterd base? plus-icon

Een sintered base, ook wel bekend als een gesinterde base, verwijst naar het type base van een snowboard. Het is een constructiemethode waarbij de base van het snowboard wordt gemaakt samengeperste polyethyleen (PE)  bolletjes onder hoge druk en hitte. Het resultaat is een sterk en duurzaam base  dat zeer goed glijdt op sneeuw.

Bij een directional twin snowboard is de flexibiliteit meestal iets stijver bij de tail (achterkant) dan bij de tip (voorkant). Dit geeft het board meer stabiliteit en controle bij hoge snelheden en zorgt voor betere prestaties in poedersneeuw. De bindingen zijn doorgaans iets meer naar achteren geplaatst dan bij een gewoon twin board, waardoor het board een iets meer directioneel karakter krijgt.

Voordelen van een sintered base? plus-icon

Het grote voordeel van een sintered base is dat de base poreus is. Hierdoor kan het goed wax opnemen. Daarnaast is een sintered base harden dan een extruded base waardoor het profiel in d base langer intact blijft. Beide voordelen zorgen ervoor dat het snowboard sneller glijdt.

Nadelen van een sintered base plus-icon

Een sintered base vereist regelmatig onderhoud, met name het waxen van het snowboard. Vanwege de poreuze structuur van de sintered base kan deze vuil, stof en andere verontreinigingen absorberen. Regelmatig waxen is nodig om de glijprestaties te behouden en de base te beschermen. Dit vergt meer inspanning en tijd in vergelijking met een extruded base, die over het algemeen minder onderhoud vereist.

Wat kost een snowboard met een sintered base plus-icon

Snowboards met een sintered base zijn over het algemeen duurder dan snowboards met een extruded base. Het productieproces van een sintered base is complexer en kostbaarder. Dit kan resulteren in een hogere prijs voor het snowboard. Een snowboard met een sintered base begint gemiddeld vanaf € 400,-

Sneller glijden met een sintered base snowboard

Je herkent het vast wel. Vlakke verbindingsstukken tussen de pistes waar jij stil komt te vallen. En ondertussen zie je andere snowboarders gewoon nog doorglijden. Je stapt uit je achterste binding en begint te steppen. Super frustrerend wanneer jij aan het ploeteren bent terwijl anderen je voorbij komen glijden. Maar hoe komt het nou dat sommige boearders niet hoeven te steppen? Een van de belangrijkste redenen is dat de de boarders die langer doorglijden waarschijnlijk een sintered base snowboard hebben. Een sintered base is harder en neemt meer wax op zodat je langer en sneller door glijdt.

Wat is een snowboard met een sintered base?

Sintered base is een benaming voor de wijze waarop de kern van het snowboard geproduceerd wordt. Net als een extruded base is een sintered base gemaakt van polyethyleen. Van dit materiaal worden kleine balletjes gemaakt waarna ze onder hoge druk worden samen geperst. Hierdoor wordt het materiaal nog harder en er ontstaan kleine poriën in het board. De poriën zorgen ervoor dat een snowboard met een sintered base meer wax kan opnemen

sintered base snowboard

Voordelen van een snowboard met sintered base

Een snowboard met een sintered base biedt verschillende voordelen vanwege de hoogwaardige materialen en constructie. Sintered bases worden geproduceerd door het persen van kleine deeltjes van polyethyleen samen onder hoge druk en hitte, waardoor een duurzame en poriënarme basis ontstaat.
Het belangrijkste voordeel van een sintered base is de uitstekende glijprestatie. De basis absorbeert minder wax dan een gesinterde base, waardoor het board sneller en langer op hoge snelheid kan glijden, vooral op vlakke stukken en geprepareerde pistes. Dit maakt sintered bases ideaal voor ervaren rijders die graag snelheid willen bereiken.
Bovendien biedt een sintered base betere prestaties in poedersneeuw. De poriënarme structuur voorkomt dat sneeuw zich aan het board hecht, waardoor het board gemakkelijker door diepe sneeuw glijdt en minder weerstand ondervindt.
Een ander voordeel van sintered bases is hun duurzaamheid. Ze zijn minder vatbaar voor slijtage en beschadiging dan gesinterde bases, waardoor het board langer meegaat en minder onderhoud vereist.
Kortom, een snowboard met een sintered base is ideaal voor ervaren snowboarders die op zoek zijn naar verbeterde glijprestaties, snelheid en duurzaamheid. Het is de perfecte keuze voor rijders die willen genieten van soepele ritten op hoge snelheid en moeiteloos willen glijden door verschillende sneeuwomstandigheden, van geprepareerde pistes tot diepe poedersneeuw.

snowboard met een sintered base

Hoe snowboard met een sintered base onderhouden?

Het onderhoud van een snowboard met een sintered base is essentieel om de prestaties en duurzaamheid van het board te behouden. Hier zijn enkele belangrijke stappen voor het onderhoud:

  1. Regelmatig waxen: Een sintered base vereist regelmatige waxbeurten om de glijprestaties te optimaliseren. Wax het board minstens één keer per seizoen, maar vaker als je vaak rijdt. Gebruik wax die geschikt is voor de temperatuur en omstandigheden van de sneeuw.
  2. Reinig de base: Verwijder vuil en resten na elke rit met een zachte borstel. Gebruik een base cleaner om hardnekkig vuil en wasresten te verwijderen.
  3. Slijpen van de kanten: Slijp de randen van het snowboard om de grip en controle te behouden. Doe dit bij voorkeur aan het begin van het seizoen en indien nodig tussendoor.
  4. Bewaar het board goed: Bewaar het snowboard op een koele en droge plaats, uit direct zonlicht en verwarmingselementen.
  5. Repareer beschadigingen: Repareer eventuele beschadigingen aan de base of de kanten zo snel mogelijk om verdere schade te voorkomen.
  6. Laat het board jaarlijks onderhouden: Breng het snowboard elk jaar naar een professionele snowboardwinkel voor een grondig onderhoud, inclusief het repareren van diepere krassen en structuur op de base.

Door je snowboard met een sintered base goed te onderhouden, kun je de levensduur van het board verlengen en blijf je genieten van optimale prestaties op de berg.

Onder welk snowboard zit een sintered base?

Simpel gezegd kan je stellen dat snowboards voor gevorderde en experts voorzien zijn van een sintered base. Om de prijs te drukken hebben beginners snowboards meestal een extruded base. Daar is niets mis mee, aangezien je als beginner toch niet snel hele hoge snelheden wil behalen. Daarnaast zal je ook onder ieder freeride snowboard een sintered base vinden. Deze boards zitten dan ook automatisch in het hogere segment.

Sintered base snowboard kopen online

Op Snowboards.nl ben je aan het juiste adres voor een sintered base snowboard. In onze collectie vind je snowboards van de beste merken als BataleonJonesLib-TechRoxyArborBurtonNidecker, Rome, Capita en Gnu. Bestellen doe je veilig en snel. Heb je meer informatie nodig of wil je graag de snowboards in het echt zien? Kom dan langs in onze snowboardshop te Nijverdal.