Rome snowboards

Waarom kiezen voor Rome snowboards?

Alle Rome snowboards zijn ontstaan vanuit een idealistisch idee. Dat kan een ideale lijn door het park zijn, een fantastische poederdag of gewoon een specifieke rijstijl. Jarenlange ervaring en de kennis van exclusieve materialen zorgen ervoor dat Rome snowboards het idee kunnen vertalen naar weer een typisch Rome snowboard. Hoe meer je weet over de constructie van een snowboard, hoe beter je een keuze kan maken welke Rome snowboard het beste bij je past.

Snelle base onder Rome snowboards

De onderkant van een snowboard, ook wel base genoemd, is het oppervlak dat daadwerkelijk over de sneeuw glijdt. Rome snowboards hebben verschillende variaties, de beste voor jouw is afhankelijk van je budget en prioriteiten.

Rome snowboards

Rome snowboards met een Impact Base zijn voorzien van een extruded base. Dit type base is duurzaam en betaalbaar. Daarnaast is schade aan dit type base makkelijk te repareren.

De Powerslide Base onder Rome snowboards is een verbeterde, snellere en duurzamere extruded base.

Ga je voor snelheid? Kies dan voor een Rome snowboard met een sintered base, zoals Sintered-speedbase of Sinterstrong Base.

Rome snowboard

Wat zit er in de kern van deze snowboards?

Rome snowboards staan bekend om hun pop. Het geheim is een exclusieve technologie die Rome snowboards Hotrods noemt. Dit zijn dunne kolommen van carbon of bamboe die rechtstreeks in de houten kern zijn gefreesd. Bij modellen als de Rome Ravine Select, National en Freaker zitten de Hotrods in een extra carbon schaal die we Omega Construction noemen.

Hotrods versterken de flex en verhogen de respons van een Rome snowboard. Afhankelijk van de plek waar Rome deze Hotrods precies in een board plaatst, kunnen ze de stabiliteit en pop van het board aanpassen. Ze kunnen bijvoorbeeld extra ondersteuning bieden bij de lange nose van een freeride snowboard. Of, ze worden ingezet bij de tail van boards als de Ravine  om de drive uit de bochten te vergroten.

Daarnaast vind je in sommige Rome snowboards Impact Plates terug. De extra lagen glasvezel zitten direct onder de inserts. Deze platen zorgen voor extra versteviging waar de bindingen het zwaarst worden belast. Dit verhoogd de levensduur en dempt effectief trillingen van een Rome snowboard.

Rome snowboard online kopen

Op zoek naar een nieuw Rome snowboard? Dan ben je bij Snowboards.nl aan het juiste adres. Naast te gekke boards vindt je in onze collectie ook Rome Bindingen en Romesnowboardschoenen. Weet je precies welk Rome snowboard het beste bij je past? Bestel dan makkelijk en snel online. Twijfel je of wil je graag meer informatie? Kom dan langs in onze snowboardshop om de te gekke collectie Rome snowboards te bekijken