wedstrijd wax

 •  #1 In Snowboards
 • Al je favoriete merken onder een dak
 • Bestel voor 15:00 uur = dezelfde dag verzonden
 • Gratis verzenden vanaf € 49.95

Veelgestelde vragen

Welkom in de prachtige wereld van snowboarden! We helpen je graag bij het maken van de juiste keuze uit verschillende snowboards, boots, bindingen en andere snowboard-gerelateerde artikelen. Haal het meeste uit je volgende wintersporttrip met de snowboarduitrusting die het beste bij jou past!

Arno

Snowboard expert

Wat is wedstrijdwax en waarom is het anders dan gewone wax? plus-icon

Wedstrijdwax is een gespecialiseerde vorm van ski- en snowboardwax die is ontworpen voor maximale prestaties tijdens wedstrijden en races. Het verschilt van gewone wax door zijn specifieke formuleringen die zijn afgestemd op verschillende sneeuw- en temperatuurcondities, wat resulteert in verbeterde glijprestaties en controle.

Welke soorten wedstrijdwax zijn er en hoe verschillen ze van elkaar? plus-icon

Er zijn verschillende soorten wedstrijdwax, zoals hydrocarbon wax, fluorcarbon wax en pure fluor wax. Ze verschillen in samenstelling en prestaties, waarbij fluorcarbon waxen bijvoorbeeld betere waterafstotende eigenschappen bieden dan hydrocarbon waxen.

Welke voordelen biedt wedstrijdwax voor skiërs en snowboarders? plus-icon

Wedstrijdwax biedt verbeterde glijprestaties, betere grip en controle, en beschermt het materiaal tegen slijtage, wat essentieel is voor optimale prestaties tijdens wedstrijden

Kan ik wedstrijdwax gebruiken voor recreatief skiën en snowboarden, of is het alleen voor wedstrijden? plus-icon

Hoewel wedstrijdwax specifiek is ontworpen voor wedstrijden, kan het ook worden gebruikt voor recreatief skiën en snowboarden voor verbeterde prestaties.

Zijn er milieuvriendelijke opties voor wedstrijdwax? plus-icon

Ja, sommige merken bieden milieuvriendelijke wedstrijdwax aan die biologisch afbreekbaar en minder schadelijk zijn voor het milieu.

wedstrijd wax

Wedstrijd Wax voor Skiën en Snowboarden

Wedstrijd wax, ook bekend als race wax, speelt een belangrijke rol in de wereld van snowboarden en skiën. Athleten en professionele skiërs en snowboarders vertrouwen op hoogwaardige wax om optimale prestaties te behalen tijdens wedstrijden en trainingen. In onze grote collectie artikelen voor waxen en slijpen bieden we ook een uitgebreid assortiment specifieke wedstrijd wax en racewax.

Wat is wedstrijd wax?

Wedstrijd wax, vaak aangeduid als race wax, is een gespecialiseerde vorm van hotwax die is ontworpen om optimale prestaties te bieden in competitieve ski- en snowboardwedstrijden. Het wordt gebruikt door professionele atleten, raceteams en fervente amateurs om de snelheid, controle en grip te verbeteren tijdens wedstrijden en trainingssessies.

Verschillende types wedstrijd wax

In onze collectie wedstrijd wax van o.a. Oneball en Holmenkol vind je verschillende types wax. Maar wat zijn nu precies de verschillen?

 1. Hydrocarbon Wax

  Hydrocarbon wax is een type ski- en snowboardwax op basis van koolwaterstoffen. Het wordt vaak gebruikt voor algemene toepassingen, zoals trainingen en recreatief gebruik, vanwege zijn goede all-round prestaties in verschillende sneeuwomstandigheden. Het biedt verbeterde glij-eigenschappen, verminderde wrijving en betere controle.

  Dit type wax is doorgaans minder duur dan fluorcarbon wax en wordt daarom vaak gekozen door recreatieve skiërs en snowboarders. Het kan worden aangebracht met behulp van verschillende methoden, waaronder smelten en inwrijven met een strijkijzer of door middel van warm waxen met een waxijzer. Na het aanbrengen wordt de wax gladgestreken met een waxkam en gepolijst voor optimale glijprestaties.

  Hoewel hydrocarbon wax minder gespecialiseerd is dan fluorcarbon wax, blijft het een populaire keuze vanwege zijn betaalbaarheid en veelzijdigheid, en biedt het nog steeds aanzienlijke voordelen voor skiërs en snowboarders die geen extreem hoge prestaties nodig hebben.

 2. Fluorcarbon Wax

  Fluorcarbon wax is een geavanceerd type ski- en snowboardwax dat fluorcarbonverbindingen bevat. Het staat bekend om zijn uitstekende waterafstotende eigenschappen en superieure prestaties, vooral in natte sneeuwomstandigheden. Deze wax biedt verbeterde glij-eigenschappen en vermindert wrijving, waardoor hogere snelheden en betere controle op de piste mogelijk zijn. Populair bij gevorderde en professionele skiërs en snowboarders, wordt het gebruikt voor wedstrijden en racetoepassingen. De toepassing omvat het smelten en aanbrengen met een strijkijzer of warm waxen met een waxijzer, gevolgd door het gladstrijken en polijsten voor optimale prestaties.

 1. Pure Fluor Wax

  Pure fluor wax, of high-fluorocarbon wax, is een geavanceerde vorm van ski- en snowboardwax met een hoog fluorcarbon gehalte. Deze wax, vooral gebruikt door professionele skiërs en snowboarders op topniveau, biedt uitmuntende waterafstotende eigenschappen en maximale glijprestaties, zelfs in extreme sneeuwomstandigheden. Het is de ultieme keuze voor atleten die streven naar maximale snelheid en controle op de piste. De toepassing is vergelijkbaar met andere waxsoorten, waarbij het wordt gesmolten en aangebracht met een strijkijzer of warm waxen met een waxijzer, gevolgd door gladstrijken en polijsten voor optimale resultaten.

Wat zijn de voordelen van wedstrijdwax?

De voordelen van wedstrijdwax zijn onder meer:

 1. Verbeterde Snelheid: Wedstrijdwax vermindert wrijving en verbetert de glijprestaties, waardoor skiërs en snowboarders hogere snelheden kunnen bereiken op de piste.
 2. Betere Grip: Deze wax biedt betere grip en controle tijdens bochten en manoeuvres, wat essentieel is voor het leveren van topprestaties in wedstrijden en races.
 3. Bescherming van het Materiaal: Het regelmatig aanbrengen van wedstrijdwax beschermt ski's en snowboards tegen slijtage veroorzaakt door wrijving en abrasieve sneeuwomstandigheden, wat de levensduur van het materiaal verlengt.
 4. Optimale Prestaties: Door het gebruik van speciaal ontworpen wax kunnen skiërs en snowboarders hun materiaal afstemmen op de specifieke omstandigheden van de piste, wat resulteert in maximale prestaties en een concurrentievoordeel.
 5. Verbeterde Weerstand tegen Vocht: Sommige wedstrijdwaxen, met name die met een hoog fluorcarbon gehalte, bieden uitstekende waterafstotende eigenschappen, waardoor skiërs en snowboarders zelfs in vochtige of natte sneeuwomstandigheden optimale prestaties kunnen leveren.

wedstrijdwax

Verschil wedstrijd wax en all temperture wax

Het verschil tussen wedstrijdwax en all-temperature wax ligt in hun doelgerichtheid en prestatiekenmerken. Wedstrijdwax, ook wel bekend als race wax, is ontworpen voor maximale prestaties in specifieke sneeuwomstandigheden, en wordt vaak gebruikt door ervaren en professionele skiërs en snowboarders tijdens wedstrijden. All-temperature wax daarentegen is ontwikkeld om te presteren in een breed scala aan temperaturen en sneeuwomstandigheden, waardoor het een veelzijdige keuze is voor recreatieve skiërs en snowboarders die verschillende omgevingen tegenkomen tijdens hun tochten.

Race wax online kopen

Ben je een fanatiek snowboarder of skier en verlang je het beste van het beste? Bij ons ben je aan het juiste adres voor alles wat je nodig hebt om je snowboard te waxen en slijpen. In onze webshop vind je een grote colectie snowboard onderhoud artikelen van o.a. Holmenkol en Oneball. Op zoek naar een complete wax set of slijp set? Dan ben je bij Sideways aan het juiste adres!