Heren jassen

Heren snowboard jas kopen

Een heren snowboardjas is een essentieel kledingstuk voor een geslaagde wintersportervaring. Bij het kopen van een goede heren snowboardjas zijn er enkele belangrijke punten om in gedachten te houden. Ten eerste is de waterdichtheid van de jas van groot belang. Kies voor een jas met een hoog waterdicht niveau, bijvoorbeeld met een Gore-Tex membraan, om je te beschermen tegen regen en sneeuw tijdens het snowboarden.
Daarnaast is het ademend vermogen van de jas ook cruciaal. Tijdens intensieve activiteiten wil je niet oververhit raken, dus een jas met een goed ademend vermogen zorgt ervoor dat vocht van binnenuit kan ontsnappen en je droog blijft.
Bij het selecteren van een heren snowboardjas is de isolatie ook een belangrijke factor. Je wilt een jas die je warm houdt in koude omstandigheden, maar ook voldoende ademend is om oververhitting te voorkomen.
De pasvorm en lengte van de jas zijn ook van belang. Zorg ervoor dat de jas comfortabel zit en voldoende bewegingsvrijheid biedt tijdens het snowboarden.
Andere handige functies om te overwegen zijn verstelbare capuchons, ventilatieritsen en meerdere zakken om je spullen veilig en gemakkelijk op te bergen.
Het design en de kleur van de jas spelen ook een rol. Je wilt er niet alleen goed uitzien, maar ook goed zichtbaar zijn op de piste, dus kies voor een jas met een opvallend ontwerp en heldere kleuren.
Met deze tips ben je goed voorbereid om de perfecte heren snowboardjas te vinden die voldoet aan al je behoeften en je beschermt tegen de elementen tijdens je volgende wintersportavontuur.

heren snowboardjas

heren snowboard jack

Verschil tussen heren snowboardjas en skijas

Hoewel heren snowboardjassen en skijassen beide ontworpen zijn voor gebruik in de winterse omstandigheden van de bergen, zijn er enkele belangrijke verschillen tussen de twee.

  1. Pasvorm en design: Over het algemeen hebben heren snowboardjassen een losser en langer ontwerp in vergelijking met strakkere skijassen. Heren Snowboard jassen zijn ontworpen met extra ruimte om bewegingsvrijheid te bieden voor het uitvoeren van tricks en bewegingen tijdens het snowboarden. Skijassen hebben meestal een gestroomlijnd ontwerp dat dichter op het lichaam aansluit om de luchtweerstand te verminderen tijdens het skiën.
  2. Zakken en functionaliteit: Heren Snowboard jacks hebben vaak meer zakken en functionele kenmerken om spullen zoals handschoenen, ski-brillen, een snowboardgereedschap en andere apparatuur handig op te bergen. Skijassen hebben meestal minder zakken en zijn meer gericht op het bieden van gemakkelijke toegang tot ski-passen en andere skigerelateerde items.
  3. Capuchon en kraag: Heren snowboardjassen hebben vaak grotere en verstelbare capuchons om over een snowboardhelm te passen en extra bescherming te bieden tegen wind en sneeuw. Skijassen hebben meestal kleinere capuchons omdat ze bedoeld zijn om te worden gedragen over een strakke skihelm.

Bekijk snel onze gehele collectie snowboard kleding